Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Knihovnická legislativa (UI / KKB08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / KKB08 - Knihovnická legislativa, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Legislativa, knihovny a společnosti - úvod do problematiky2. Základní principy legislativy v knihovnicko-informační oblasti3. Knihovnická legislativa - mezinárodní vývoj a harmonizace v ČR4. Historický vývoj knihovních zákonů v ČR - podstatné charakteristiky5. Vývoj ostatních právních předpisů platných pro knihovnicko-informační instituce6. Legislativa k povinnému výtisku - charakteristika, vymezení a praktické uplatnění7. Vládní koncepce a strategie rozvoje knihoven v ČR - východiska, teze a zásady8. Uplatnění koncepcí a strategií v paxi a praktické činnosti knihoven v ČR

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Literatura

kolektiv. ePrávo. kolektiv. EUROPA : Portál Evropské unie. IFLA. Internationa Federation of Library Associations and Institutions. Ministerstvo kultury ČR. Ministerstvo kultury : Literatura a knihovny. Ministerstvo vnitra ČR. Portál veřejné správy České republiky. Ministerstvo vnitra ČR. Sbírka zákonů : Stejnopisy sbírky zákonů. ÚNMZ. Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví.

Požadavky

Účast na přednáškách, nastudování povinné literatury, zpracování zadaného úkolu a úspěšné zvládnutí písemné či ústní zkoušky.

Garant

PhDr. Jindra PLANKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jindra PLANKOVÁ, Ph.D.