Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ECDL (UI / KS215)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / KS215 - Základy ECDL, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do ECDL - Základní informace o konceptu ECDL obecně; ECDL v ČR1. První modul - Základní pojmy ICT - Terminologie; Hardware; Software; Sítě; Počítač v každodenním životě; Bezpečnost; Copyright2. Druhý modul - Používání počítače a správa souborů - Základy práce s počítačem; Organizace souborů; Tisk3. Třetí modul - Zpracování textu - Základy práce s textovými procesory; Formátování; Objekty; Hromadná korespondence; Tisk4. Čtvrtý modul - Tabulkový procesor - Základy práce s tabulkovým procesorem, Formátování buněk; Tvorba a úprava tabulek; Vzorce a funkce; Diagramy a grafy; Tisk5. Pátý modul - Databáze a systémy pro uchování dat - Základy práce s databázemi; Tabulky; Další práce s databází6. Šestý modul - Prezentace - Základní operace s elektronickou prezentací; Tvorba prezentace; Text a obrázky; Diagramy, grafy a kreslené objekty; Efekty elektronické prezentace; Tisk7. Sedmý modul - Práce s Internetem a komunikace - Základní pojmy; Webový prohlížeč; Vyhledávání; Elektronická pošta

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Literatura

ECDL: European Computer Driving Licenc. ECDL Foundation. MACDONALD, Matthew. Excel 2007: chybějící mauál: kniha, kterou jste potřebovali. Praha, 2008. ISBN 978-80-247-2195-8.HW.cz: Vše o elektronice a programování. FRANCU, Marie. Jak zvládnout testy ECDL. Praha, 2001. Microsoft: Windows, Office, Servery, CRM, Licence, Podpora, CoolHotmail, Visual Studio. BŘÍZA, Vladimír. Power Point 2007: podrobný průvodce. Praha, 2008. ISBN 978-80-247-1959-7.kolektiv. S počítačem do Evropy. Praha, 2007. ŠTĚPÁNKOVÁ, Olga. S počítačem do Evropy: ECDL. Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1844.PECINOVSKÝ, Josef. Word 2007. Praha, 2008. Živě.cz: O počítačích, IT a internetu.

Požadavky

80% účast na seminářích, odevzdané úkoly, test.

Garant

PhDr. Jindra PLANKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Anna JANÍKOVÁMgr. Andrea WATT