Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální knihovny - seminář (UI / KSK08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / KSK08 - Digitální knihovny - seminář, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyhledávání informací ve vybraných systémech digitálních knihoven a archivů- projekty DK v ČR- iniciativy EU- DK komerčních vydavatelů- DA a DK v oboru computer science- DA a DK v oboru LIS- DA a DK v dalších oborech- DA disertačních prací- DK systému ROADS- DK budované na bázi citací

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Literatura

Národní knihovna ČR. Calimera : doporučení projektu Calimera. Praha, 2005. BRATKOVÁ, Eva. Citace odborné literatury jako nástroj rozvoje služeb a integrace digitálních knihoven. Liberec, 2001. MAKULOVÁ, Soňa. Návrh riešenia problémov pri vyhľadávaní informácií v internete alebo od kvantity ku kvalite. Praha, 2005. Národní knihovna ČR. PULMAN : public libraries mobiliting advanced networks : doporučení pro činnost veřejných knihoven, archivů a muzeí v podmínkách informační společnosti : metodický materiál k realizaci sociálně politických a strategických opatření pro oblast veřejných knihoven, archivů a muzeí, řízení informačních služeb v těchto zařízeních a stimulaci nových forem činnosti v podmínkách informační společnosti. Praha, 2004. Národní knihovna ČR. 5. Virtuální realita a knihovny : překlady zkrácených příspěvků (výtahů) ze zahraničního odborného tisku doplněné studií Jindřicha Pilaře ?Internet, nové informační technologie a knihovny?. Praha, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na praktických cvičeních, plnění zadaných úkolů v průběhu semestru, úspěšné zvládnutí zápočtového testu.

Garant

PhDr. Jindra PLANKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jindra PLANKOVÁ, Ph.D.