Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální komunikace a média I (UI / KSK53)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / KSK53 - Sociální komunikace a média I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické bloky:- Komunikace v přírodě a společnosti. Vlastnosti mezilidské komunikace- Prvky a struktura komunikace: původce, příjemce, obsah, kanál- Zpráva a informace. Informace z hlediska filozofie, psychologie, kybernetiky, informatiky- Modely komunikačních procesů: lineární, interakční, transakční, pyramidový, divadelní, stromový, kruhový, síťový- Typologie komunikačních procesů: hlediska dle záměru, adresnosti, prostoru, mediace, výrazových prostředků- Jazyk a znak v komunikaci: typy znaků, struktura jazyka, verbální a neverbální komunikace- Význam, smysl, reference, procesy denotace a konotace- Záměr a efekt v komunikaci, zpětná vazba- Bariéry, šumy a filtry v komunikaci- Mediální komunikace model masmediální komunikace, prvky, zákonitosti

Literatura

FLUSSER, V. Komunológia. Bratislava: Mediálny inštitút, 2002. MUSIL, J. Sociální a mediální komunikace. Praha: Univerzita J. A. Komenského, 2010. TUBBS, S. L. ? MOSS, S. Human Communication: Principles and Context. New York: McGraw-Hill, 2005. CEJPEK, Jiří. Informace, komunikace a myšlení: úvod do informační vědy. Praha: Karolinum, 2005.

Garant

Doc. PhDr. Pavel RANKOV, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Pavel RANKOV, Ph.D.