Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální komunikace a média II (UI / KSK54)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / KSK54 - Sociální komunikace a média II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Sociální komunikace v systému kultury: vývoj kultury vs. Vývoj komunikace- Vývoj médií. Remediace.- Písmo a knihtisk: kulturně-historické změny v konceptu autorství.- Masová komunikace a masmédia: model a prvky. Masová kultura. Vývoj publika. Trendy v masové komunikaci.- Elektronická komunikace, síťová společnost, digitalizace kultury. Vztah masmédií a síťových médií. Demasifikace publika a masifikace autorství.- Interkulturní komunikace a multikulturalismus. Globalizace kultury a média.- Informační exploze a informační stres.- Virtualizace a dematerializace komunikace: hyperrealista a simulakrum.

Literatura

JIRÁK, J. - KOPPLOVÁ, B. Média a společnost: stručný úvod do studia médií a mediální komunikace. Praha: Portál,, 2003. McCOMBS, M. E. Nastolování agendy: masová média a veřejné mínění. Praha. Portál, 2009. GILES, D. Psychologie médií. Praha: Grada, 2012.

Garant

Doc. PhDr. Pavel RANKOV, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Pavel RANKOV, Ph.D.