Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Virtuální realita a její aplikace (UI / N1054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / N1054 - Virtuální realita a její aplikace, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět má za úkol seznámit posluchače se základy virtuální reality se zaměřením na aplikace v robotice a medicíně.1. Rozšířená realita, Virtuální realita základy.2. Reprezentace prostorových objektů, struktura prostorové scény.3. Vlastnosti kamery, barvy a osvětlování.4. Volume reendering, Raycasting, aplikace v medicíně.5. Modelování v 3D, WRML, X3D, The Visualization Toolkit.6. Práce s objemovými objekty, ITK - Segmentation & Registration Toolkit.7. Hardwarová akcelerace pomocí GPU a VolumePRO.8. Virtuální realita a robotika, virtuální simulátor Webots.9. Pokročilé prostředky virtuální reality, HW a SW.10. Viruální realita v různých odvětvích průmyslu.Ve cvičeních budou posluchači seznámení s SW prostředky používanými ve VR a příklady z VR v medicíně, robotice a ostatních oblastech, rovněž budou implementovat částí kódů pro VR jako praktické příklady.

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Požadavky

* 75% návštěvnost přednášek a cvičení* Seminární práce implementace vybraných metod ve VTK 40 bodů* 60 bodů písemná zkouškapodmínka splnění 50% z každé části

Garant

Doc. Ing. Petr ČERMÁK, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Petr ČERMÁK, Ph.D.Doc. Ing. Petr ČERMÁK, Ph.D.