Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět UAV - autonomní platformy (UI / N1207)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / N1207 - UAV - autonomní platformy, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se v první části přednášek naučí porozumět základním pojmům z problematiky UAV systémů a rozlišovat jednotlivé platformy a jejich součásti z hlediska použitého hardwaru. Dále se seznámí se základními algoritmy, postupy a vývojovými nástroji, které lze využít při vytváření řídícího softwaru UAV systému, a to s využitím principů multiagentových systémů.Osnova kurzu:1. Klasifikace UAV platforem, UAV platformy a bezpečnost.2. Mechanická struktura UAV a mechanické součásti.3. Elektricko-mechanické součásti UAV platforem.4. RC Souprava, zapojení, funkce a použití.5. Sensory a jejich technologie využitelné při konstrukci UAV.6. Komunikační protokoly s jednotlivými inteligentními senzory (ultrazvuk, senzory, GPS, kamera, gyroskop, magnet. Senzor, senzor rychlosti,?).7. Gyroskopy a systémy automatického řízení RC modelů.8. Vhodné procesorové desky pro řízení.9. SW struktura UAV jako subsumpční architektura autonomního agenta.10. Real-time analýza obrazu pro interakci agent-prostředí.11. Multi-agentové UAV platformy.12. UAV platformy - použití v praxi.

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Požadavky

* 75% návštěvnost na přednáškách a cvičeních, aktivní přístup* 30 bodů seminární práce, 70 bodů zkouška, splnění dohromady min 51 bodů

Garant

Doc. Ing. Petr ČERMÁK, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Petr ČERMÁK, Ph.D.