Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmy a programování III (UI / N2034)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UI / N2034 - Algoritmy a programování III, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem kurzu je výuka principů dědičnosti, polymorfismu a zapouzdření, používání definovaných struktur, jako větvení, cykly, práce se vstupy a výstupy, ošetřování výjimek, atd.Dále jsou obsahem kurzu:Algoritmy řazení a klasifikace. Univerzální algoritmy řazení - řazení výběrem, řazení zatřiďováním,řazení zaměňováním, řazení s klesajícím krokem, řazení výběrem z binárního stromu, řazeníopakovaným částečným uspořádaným, řazení slučováním.Speciální algoritmy řazení - řazení celých čísel opakovaným tříděním, řazení slov, řazení reálnýchčísel tříděním.Algoritmy vyhledávání - vyhledávací problém, jednorozměrné asociativní vyhledávání.Vyhledávací stromy - výškově a váhově vyvážené stromy. Jednorozměrné adresní vyhledávání.Vícerozměrné vyhledávání.Rekurze a rekurzivní programování - rekurzivní funkce, rekurzivní programy, rekurzivnípodprogramy. Vztahy rekurze a iterace.Paralelní programování - paralelní architektury a algoritmy.

Získané způsobilosti

Teoretické porozumění tématům obsahového vymezení předmětu. Praktické dovednosti při práci s jednotlivými tématy.

Literatura

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/essential/concurrency/index.htmlPECINOVSKÝ, R:. Myslíme objektivně v jazyku Java. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2653-3.FLANAGAN, D. Programování v jazyce Java. Praha: Computer Press, 1997. ISBN 80-85896-78-8.

Požadavky

Získání více než poloviny bodů za splnění zadaných úkolů.

Garant

RNDr. Miroslav LANGER, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Miroslav LANGER, Ph.D.