Předmět Zbožíznalství (ULGAT / L0004)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0004 - Zbožíznalství, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Poživatiny2. Význam a potřeba ovoce a zeleniny3. Význam a potřeba luštěnin, brambor a hub4. Význam a potřeba vajec, mléka a mléčných výrobků5. Tuky6. Význam a potřeba masa, drůbeže, zvěřiny a ryb7. Charakteristika obilovin, těstovin a pekárenských výrobků8. Cukrovinkářské výrobky a sladidla9. Pochutiny ve výživě10. Koření, ocet a sůl
Literatura
ČERVENKA, J. Jakost a certifikace potravin. Praha: ČZU, 2000. ČEPIČKA, J. A KOL. Obecná potravinářská technologie. Praha: VŠCHT, 1995. ČERVENKA, J., SAMEK, M. Potravinářské zbožíznalství. Praha: ČZU, 1999. JÍLKOVÁ, J. Trh potravin a životní prostředí. Praha: EU, 1995. Krajčová, J. Zbožíznalství. Praha: VŠH, 2003. ISBN 80-86578-17-8.KAVINA, J. Zbožíznalství potravinářského zboží. Praha: IQ 147 (1,2,3), 1996. ANDERLE, P., SCHWARZ, H. Zbožíznalství. Poživatiny - potraviny - pochutiny. Praha: SNTL, 1996. HŮLOVÁ, M., KOŘÁNOVÁ, H., PLÁŠKOVÁ, A. Zbožíznalství vybraných komodit. Praha: VŠE, 2000.
Požadavky
Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné absolvování písemného testu prověřujícího znalosti v rozsahu uvedené odborné literatury a obsahu přednášek a seminářů.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDAMgr. Alexandr BURDA