Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zbožíznalství (ULGAT / L0004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0004 - Zbožíznalství, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poživatiny2. Význam a potřeba ovoce a zeleniny3. Význam a potřeba luštěnin, brambor a hub4. Význam a potřeba vajec, mléka a mléčných výrobků5. Tuky6. Význam a potřeba masa, drůbeže, zvěřiny a ryb7. Charakteristika obilovin, těstovin a pekárenských výrobků8. Cukrovinkářské výrobky a sladidla9. Pochutiny ve výživě10. Koření, ocet a sůl

Literatura

ČERVENKA, J. Jakost a certifikace potravin. Praha: ČZU, 2000. ČEPIČKA, J. A KOL. Obecná potravinářská technologie. Praha: VŠCHT, 1995. ČERVENKA, J., SAMEK, M. Potravinářské zbožíznalství. Praha: ČZU, 1999. JÍLKOVÁ, J. Trh potravin a životní prostředí. Praha: EU, 1995. Krajčová, J. Zbožíznalství. Praha: VŠH, 2003. ISBN 80-86578-17-8.KAVINA, J. Zbožíznalství potravinářského zboží. Praha: IQ 147 (1,2,3), 1996. ANDERLE, P., SCHWARZ, H. Zbožíznalství. Poživatiny - potraviny - pochutiny. Praha: SNTL, 1996. HŮLOVÁ, M., KOŘÁNOVÁ, H., PLÁŠKOVÁ, A. Zbožíznalství vybraných komodit. Praha: VŠE, 2000.

Požadavky

Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné absolvování písemného testu prověřujícího znalosti v rozsahu uvedené odborné literatury a obsahu přednášek a seminářů.

Garant

Mgr. Alexandr BURDA

Vyučující

Mgr. Alexandr BURDAMgr. Alexandr BURDA