Předmět Servis a obsluha v gastronomii (ULGAT / L0006)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0006 - Servis a obsluha v gastronomii, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Restaurační inventář2. Technická charakteristika oblasti servisu - příprava na provoz3. Provoz v odbytovém středisku4. Jednoduchá obsluha nápojů5. Jednoduchá obsluha pokrmů6. Obsluha při společensko-gastronomických akcích
Literatura
Food &Beverage management. Praha: NFHR ČR, 1995. Odborný časopis. Food Service, Minutka, Gastronomická revue. ČERNÝ, J., SRKALA, A. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. Samostatně v pohostinství. Praha: NFHR ČR, 1994. SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996.
Požadavky
Předmět je ukončen zápočtem, který získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku v kuchyni a v obsluze, a to po ověření jak teoretických znalostí, tak i praktických dovedností. Stanovení její formy je plně v kompetenci vyučujícího. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání předmětu Gastronomické praktikum.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Marta MUSILOVÁMgr. Marta MUSILOVÁ