Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvantitativní metody (ULGAT / L0007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0007 - Kvantitativní metody, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Lineární algebra - matice, determinanty2. Soustavy lineárních algebraických rovnic3. Posloupnost4. Úvod do finanční matematiky5. Funkce jedné reálné proměnné - limita a spojitost6. Derivace funkce jedné reálné proměnné7. Vyšetřování průběhu funkce8. Neurčitý integrál9. Určitý integrál10. Základní statistické charakteristiky - kvalitativní a kvantitativní znaky11. Pravděpodobnost12. Náhodná veličina, diskrétní a spojité pravděpodobnostní modely13. Analýza rozptylu - ANOVA

Literatura

HRACH, K. Kvantitativní metody. Praha: Edice studijních textů VŠEM, 2007. PROUZA, L. Kvantitativní metody. Praha: Edice studijních textů VŠEM, 2007. GODULOVÁ, M., RAMÍK, J., STOKLASOVÁ, R. Kvantitativní metody A - Matematika. Distanční studijní opora. Karviná: OPF SU, 2004. ISBN 80-7248-260-2.RAMÍK, J., ČEMERKOVÁ, Š. Kvantitativní metody B - Statistika. Distanční studijní opora. Karviná, OPF SU, 2003. ISBN 80-7248-198-3.BARTSCH, H. J. Matematické vzorce. Praha: SNTL, 1987. KLŮFA, J., COUFAL, J. Matematika pro ekonomy 1. Praha: EKOPRESS, 1997. ISBN 80-85 731-11-5.SOUČEK, E. Statistika pro ekonomy. Praha: Edice studijních textů VŠEM, 2006.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem a zkouškou. Zápočet získají studenti na základě domácí přípravy, průběžného písemného testu. V průběhu semestru mají možnost získat jako maximum 30 bodů. Test je možno v průběhu semestru opakovat ve stanoveném termínu. Zkouška probíhá formou závěrečného písemného testu, který je hodnocen maximálně 70 body. Průběžný i závěrečný test obsahuje praktickou část (řešení příkladů) a teoretické otázky. Klasifikace se provádí podle součtu bodů získaných v obou testech, k úspěšnému složení zkoušky je 70 bodů minimum. Studenti mají závaznou docházku 75 %.

Garant

Doc. RNDr. Kristína SMÍTALOVÁ, CSc.

Vyučující

Mgr. Milan POBOŘIL, Ph.D.Mgr. Milan POBOŘIL, Ph.D.