Předmět Gastronomické praktikum (ULGAT / L0014)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0014 - Gastronomické praktikum, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Základní technologické postupy2. Zelenina a brambory - úprava3. Ovoce, luštěniny, houby - úprava4. Vejce, mléko, mléčné výrobky, omáčky, polévky - úprava5. Úprava příloh a příkrmů6. Úprava mas jatečních zvířat, ryb, drůbeže7. Úprava těst kynutých odpalovaných, lineckých, litých, piškotových8. Úprava výrobků studené kuchyně9. Význam dietní gastronomie, využití moderní technologie v podmínkách dietního stravování10. Diety - druhy, charakteristika (1. část)11. Diety - druhy, charakteristika (2. část)12. Práce s Recepturami dietního stravování
Literatura
Odborný časopis. Food Service, Minutka, Gastronomická revue. SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. DOBERSKÝ, P., HOSPA, J. A KOL. Receptury dietních pokrmů. Praha: Merkur, 1980. MSN. Receptury studených pokrnů. RUNŠTUK, J. A KOL. Receptury teplých pokrmů. MSN. Receptury teplých pokrmů. SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. KŘIVÁNKOVÁ, NETUŠIL, HOLAS A KOL. Technologie přípravy pokrmů a nápojů I., II.
Požadavky
Předmět je ukončen zápočtem, který získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku v kuchyni a v obsluze. Po udělení zápočtu je předmět zakončen souhrnnou zkouškou, která se skládá z teoretické a praktické části. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předmětu Servis a obsluha v gastronomii.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Marta MUSILOVÁMgr. Marta MUSILOVÁ