Předmět Hygiena v lázeňském provozu (ULGAT / L0026)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0026 - Hygiena v lázeňském provozu, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Hygiena a její místo v lázeňském provozu2. Zásady provozní a osobní hygieny v gastronomickém provozu lázeňských zařízeních3. Hygienické požadavky na provoz lázeňských zařízení4. Hygienické požadavky na přípravu a výrobu pokrmů5. Přeprava a uvádění produktů do oběhu6. Epidemiologie a škodliviny - prevence přenosu nákazy7. Hygiena skladování potravin a pochutin8. Odpadové hospodářství a jeho vliv na životní prostředí
Literatura
JIRÁK, Z. A KOL. Hygiena práce v základních výrobních odvětvích. Praha: Pracovní lékařství, 1996. SPRENGER, R. A. Hygiene for Management - A text for food courses. London: Hiehfield Publications, 1998. SCHMIDTOVÁ, J. Hygienická péče a předpisy v zařízeních potravinářského obchodu a společného stravování. Praha: Merkur, 2001. ISBN 80-7032-250-7.ČEMUSOVÁ, M. Správná výrobní a hygienická praxe ve stravování. Praha: Grada, 2007. ISBN 80-86724-07-7.KOL. AUTORŮ. Systém kritických bodů v gastronomii (HACCP). Food Service. MARÁDOVÁ, E. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. Praha: VŠH, 2001. ISBN 80-86578-01-1.JANOUT, V. Základy epidemiologie. Olomouc: Lékařská fakulta Univerzity Palackého, 1995. TICHÁČEK, B. Základy epidemiologie. Praha: Galén, 1997.
Požadavky
Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné absolvování zápočtového testu v rozsahu uvedené odborné literatury a obsahu seminářů.
Garant
MUDr. Jaroslav VOLF, Ph.D.
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDA