Předmět Speciální gastronomie - výroba a servis (ULGAT / L0046)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0046 - Speciální gastronomie - výroba a servis, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Vyšší forma složité obsluhy2.Technologie přípravy složitějších pokrmů3.Studená kuchyně, koktejly a saláty4.Speciální teplé a studené předkrmy5.Pokrmy z mas, tatarský biftek a tartar6.Polévky a teplé omáčky před hostem7.Dranžírování ryb a drůbeže8.Speciální teplé moučníky a flambování9.Slavnostní gastronomické akce10.Banket a jeho organizace11.Raut a jeho organizace12.Nové trendy v zážitkové gastronomii13.Slow food, regionální potravina
Literatura
TOUSSAINT-SAMAT, M., ALBERNY, R., HORMAN, I. 2 million years of the food industry. Vevey: Nestle, 1991. AUTORSKÝ TÝM. Food and beverage management. Praha: NFHR, 1995. AUTORSKÝ TÝM. Jídelní lístek - nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: HRMC, 1994. ČERNÝ, J., SRKALA, A. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. RUNŠTUK, J. A KOL. Receptury teplých pokrmů. VAŠÁK, J. Regionální pokrmy. Praha: Libri,, 2001. PETRINI, C. Slow food: The case for taste. New York: Columbia University Press, 2003. SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. STROPNICKÝ A KOL. Technologie přípravy pokrmů. Praha: Merkur, 1996. BRHLÍK, E., ROMAŇUK, J. Technologie přípravy pokrmů II. Praha: Vysoká škola hotelová.
Požadavky
Předmět je ukončen zápočtem, který získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku v kuchyni a v obsluze. Po udělení zápočtu je předmět zakončen souhrnnou zkouškou, která se skládá z teoretické a praktické části.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDAMgr. Alexandr BURDA