Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nápojová kultura (ULGAT / L0048)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0048 - Nápojová kultura, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ňároky nasestavu nápojového lístku2. Gastronomický sled - aperitiv,vína,lihoviny3. Gastronomický sled - nealko, pivo, teplé nápoje4. Nealkoholické nápoje5. Pivo - historie, členění6. Výroba sladu a výroba piva7. Pivo v gastronomii8. Víno - historie, členění a technologie výroby9. Členění vín dle vinařského zákona ČR,10. Degusatce a servis vín11. Lihoviny, historie, členění a výroba12. Ušlechtilé destiláty - ovocné, obilné, ostatní13. Likéry, výroba a servis.

Literatura

MIŠKOVIC A KOL. Bar, produkt, provoz. Praha: Off, 1999. KRAUS, V. Encyklopedie českého a moravského vína. KELBLOVÁ A KOL. Encyklopedie nápojů. Praha: Grada, 1996. FIALKOVÁ, B. Enologie a odborná degustace. Praha: VŠH, 2005. ISBN 80-86578-53-4.SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. VICH, H. Odborná degustace vína. Praha: Vysoká škola hotelová, 2000. MIŠKOVIC A KOL. Umění koktejlů. Praha, 1997. TRNKA, R. Vína, likéry, destiláty - tajemství výroby. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 80-247-1247-4.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem a zkouškou, kterou získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku spojeného se servisem nápojů. Podmínkou udělení zápočtu je absolvování odborné exkurze. Zkuška je písemná s minimální úspěšností na 60%.

Garant

Mgr. Alexandr BURDA

Vyučující

Mgr. Alexandr BURDAMgr. Alexandr BURDA