Předmět Nápojová kultura (ULGAT / L0048)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / L0048 - Nápojová kultura, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Ňároky nasestavu nápojového lístku2. Gastronomický sled - aperitiv,vína,lihoviny3. Gastronomický sled - nealko, pivo, teplé nápoje4. Nealkoholické nápoje5. Pivo - historie, členění6. Výroba sladu a výroba piva7. Pivo v gastronomii8. Víno - historie, členění a technologie výroby9. Členění vín dle vinařského zákona ČR,10. Degusatce a servis vín11. Lihoviny, historie, členění a výroba12. Ušlechtilé destiláty - ovocné, obilné, ostatní13. Likéry, výroba a servis.
Literatura
MIŠKOVIC A KOL. Bar, produkt, provoz. Praha: Off, 1999. KRAUS, V. Encyklopedie českého a moravského vína. KELBLOVÁ A KOL. Encyklopedie nápojů. Praha: Grada, 1996. FIALKOVÁ, B. Enologie a odborná degustace. Praha: VŠH, 2005. ISBN 80-86578-53-4.SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. VICH, H. Odborná degustace vína. Praha: Vysoká škola hotelová, 2000. MIŠKOVIC A KOL. Umění koktejlů. Praha, 1997. TRNKA, R. Vína, likéry, destiláty - tajemství výroby. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 80-247-1247-4.
Požadavky
Předmět je ukončen zápočtem a zkouškou, kterou získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku spojeného se servisem nápojů. Podmínkou udělení zápočtu je absolvování odborné exkurze. Zkuška je písemná s minimální úspěšností na 60%.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDAMgr. Alexandr BURDA