Předmět Servis a obsluha v gastronomii (ULGAT / LA006)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA006 - Servis a obsluha v gastronomii, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Pracovníci v gastronomických službách2. Profil pracovníka a etiketa ve službách3. Restaurační inventář4. Příprava na provoz, zakládání inventáře5. Konzumace a servis polévek a předkrmů6. Konzumace a servis hlavních chodů a dezertů7. Způsoby obsluhy8. Typy společenských akcí9. Slavnostní hostiny - charakteristika10.Systémy obsluhy, Organizace práce v odbytovém středisku11.Gastronomická pravidla12.Způsoby nabídky, operativní evidence a vyúčtování služeb
Literatura
ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2.Food &Beverage management. Praha: NFHR ČR, 1995. Odborný časopis. Food Service, Minutka, Gastronomická revue. ČERNÝ, J., SRKALA, A. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. MEYER, S. Professional Table Service. 1990. Samostatně v pohostinství. Praha: NFHR ČR, 1994. ENDLICHEROVÁ, Z. Stolničení: stručně a přehledně. Brno, 2004.
Požadavky
Předmět je ukončen zápočtem a zkouškou. Zápočet získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku v obsluze, a to po ověření jak teoretických znalostí, tak i praktických dovedností. Stanovení formy zkoušky je plně v kompetenci vyučujícího.Nedílnou součástí podmínek pro udělení zápočtu je předložení lékařského potvrzení o způsobilosti ke studiu oboru Lázeňství a turismus, a to nejpozději do konce září v akademickém roce, kdy bylo zahájeno studium uvedného oboru (pokud toto potvrzení nebylo předloženo již v přihlášce ke studiu nebo při zápistu do 1. ročníku).
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDAMgr. Alexandr BURDAMgr. Petra CHOLEVÍKOVÁIng. et Bc. Kamil SCHAUMANNVáclav ŠMACH