Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika (ULGAT / LA009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA009 - Podniková ekonomika, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podstata podniku a podnikání, cíle a funkce podniku2. Podnik a jeho okolí, typologie podniků3. Právní formy podnikání4. Založení podniku5. Život podniku6. Majetková a kapitálová struktura podniku7. Organizace a řízení podniku8. Základní funkce a činnosti podniku9. Výrobní faktory a jejich spotřeba - náklady10.Efektivnost podniku a její základní kategorie11.Zvláštnosti specifických podnikových ekonomik

Literatura

WAGNEROVÁ, E., MATUSIKOVÁ, L. Nauka o podniku. Karviná: SU OPF, 2004. ISBN 80-7248-243-2.Obchodní zákoník v platném znění. BOUKAL, P., MIKOVCOVÁ, H., SCHOLLEOVÁ, H. Podniková ekonomika 1 - sbírka příkladů. 1. vyd. Praha: VŠE, 2004. ISBN 80-245-0679-3.SYNEK, M. - KISLINGEROVÁ, E. a kol. Podniková ekonomika. 5. přeprac. a dopl.vyd. Praha, 2010. WELTMAN, B. - SILBERMAN, J. Small Business Surviva Book. 2006. WÖHE, G. Úvod do podnikového hospodářství. Překlad 18. vydání německého originálu. Praha, 2007. Zákon o dani z příjmu v platném znění. Zákon o živnostenském podnikání v platném znění.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je podmínkou zpracování a obhájení seminární práce, úspěšné zvládnutí průběžného testu - minimum je 60 %, poté je předmět ukončen zkouškou prověřující znalosti v rozsahu uvedené odborné literatury a obsahu přednášek.

Garant

Doc. Ing. Eva WAGNEROVÁ, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Eva WAGNEROVÁ, CSc.