Předmět Gastronomie v lázeňském provozu (ULGAT / LA012)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA012 - Gastronomie v lázeňském provozu, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Vývoj gastronomie, její postavení v hotelnictví a lázeňství2. Stravovací úsek a jeho význam3. Pracovníci stravovacího úseku4. Operativní evidence - nezbytný podklad pro plánování v gastronomii5. Výrobní střediska - charakteristika, členění a vybavení6. Odbytová střediska - charakteristika, členění a vybavení7. Společenské akce a jejich realizace v lázeňském provozu8. Jídelní a nápojové lístky - základ nabídky služeb9. Menu engineering a hospodářské výpočty10.Kontrolní činnost ve stravovacím úseku11.Bezpečnostní, protipožární a hygienické předpisy ve stravovacích zařízeních12.Ekologie provozů společného stravování
Literatura
VOLDŘICH, M. - JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii: HACCP: správná výrobní a hygienická praxe. Praha, 2004. ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2.COUSINS, J., FOSKETT, D., SHORTT, D. Food & Beverage Management. 3rd ed. London: Longman Publ., 1999. ISBN 0-582-27543-1.KOLEKTIV AUTORŮ. Food and beverage management. Praha. NFHR, 1995. KOLEKTIV AUTORŮ. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: NFHR, 1995. ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6.ČERNÝ, J. - KRUPIČKA, J. Moderní hotel. Úvaly, 2004. INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8.BERÁNEK, J. Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-86724-02-6.BERÁNEK, J. - KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha, 2007. KOLEKTIV AUTORŮ. Samostatně v pohostinství. Praha: NFHR, 1994. BERÁNEK, J. Slovník potravinářů a gastronomů. MAG Consulting s. r. o, 2005. ISBN 80-86724-04-2.ČEMUSOVÁ, M. Správná výrobní a hygienická praxe ve stravování. Praha: Grada, 2007. ISBN 80-86724-07-7.HOLUB, K. Vybrané kapitoly z dějin gastronomie a hotelnictví. Praha: VŠH, 2004. ISBN 80-86578-16-X.KREJČÍ, P. - FORMAN, V. Základy technologie přípravy pokrmů. Zlín, 2006.
Požadavky
Úspěšné zvládnutí testu, operativní evidence a kalkulačního listu v rozsahu uvedené odborné literatury a obsahu přednášek a seminářů.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDA