Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika pro lázeňství (ULGAT / LA015)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA015 - Informatika pro lázeňství, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem informační systém, klasifikace informačních systémů, použití informačních systémů v ubytovacích službách (lázeňství).2. Praktické využití dostupných informačních systémů, práce na recepci, rezervace hosta, ubytování hosta, procedury, propojení na pokladní systémy a skladové hospodářství, odhlášení hosta.3. Praktické využití dostupných informačních systémů v práci středního managementu ubytovacího zařízení (lázní). Definice číselníků, výpis dostupných statistik v použitém informačním systému, definice ceníků a tiskových sestav. Závěrka systému.4. Aktuální trendy a funkce v použitých informačních systémech. Práce v síti, dostupné webové služby pro ubytovací zařízení (lázně).

Literatura

ZELENKA, J. a kol. Informační a komunikační technologie v cestovním ruchu. Hradec Králové, 2002. SODOMKA, P. Informační systémy v podnikové praxi. Praha, ComputerPress, 2006. ISBN 80-25112-00-4.FREW, A. J. Information and communication technologies in tourism. 2005. Manuály a příručky k používanému softwaru: Mephisto ACADEMY, Hores, WINRestis, OPENSpa.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je úspěšné složení závěrečného testu u počítače v rozsahu probírané látky.

Garant

Doc. RNDr. František KOLIBA, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. František KOLIBA, CSc.