Předmět Hygiena v lázeňském provozu (ULGAT / LA026)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA026 - Hygiena v lázeňském provozu, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Hygiena a její místo v lázeňském provozu2. Zásady provozní a osobní hygieny v gastronomickém provozu lázeňských zařízení3. Hygienické požadavky na provoz lázeňských zařízení4. Hygienické požadavky na přípravu a výrobu pokrmů5. Přeprava a uvádění produktů do oběhu6. Epidemiologie a škodliviny - prevence přenosu nákazy7. Toxiny v potravinách8. Hygiena skladování potravin a pochutin9. Odpadové hospodářství a jeho vliv na životní prostředí
Literatura
VOLDŘICH, M. - JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii: HACCP: správná výrobní a hygienická praxe. Praha, 2004. SPRENGER, R. A. Hygiene for Management - A text for food courses. London: Hiehfield Publications, 1998. Nové předpisy pro hygienu veřejného stravování. Beroun, 2007. Platná legislativa v oblasti hygieny v aktuálním znění. KOL. AUTORŮ. Systém kritických bodů v gastronomii (HACCP). Food Service. MARÁDOVÁ, E. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. Praha, 2007. TICHÁČEK, B. Základy epidemiologie. Praha: Galén, 1997.
Požadavky
Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné absolvování zápočtového testu v rozsahu uvedené odborné literatury a obsahu seminářů.
Garant
MUDr. Jaroslav VOLF, Ph.D.