Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena v lázeňském provozu (ULGAT / LA026)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA026 - Hygiena v lázeňském provozu, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hygiena a její místo v lázeňském provozu2. Zásady provozní a osobní hygieny v gastronomickém provozu lázeňských zařízení3. Hygienické požadavky na provoz lázeňských zařízení4. Hygienické požadavky na přípravu a výrobu pokrmů5. Přeprava a uvádění produktů do oběhu6. Epidemiologie a škodliviny - prevence přenosu nákazy7. Toxiny v potravinách8. Hygiena skladování potravin a pochutin9. Odpadové hospodářství a jeho vliv na životní prostředí

Literatura

VOLDŘICH, M. - JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii: HACCP: správná výrobní a hygienická praxe. Praha, 2004. SPRENGER, R. A. Hygiene for Management - A text for food courses. London: Hiehfield Publications, 1998. Nové předpisy pro hygienu veřejného stravování. Beroun, 2007. Platná legislativa v oblasti hygieny v aktuálním znění. KOL. AUTORŮ. Systém kritických bodů v gastronomii (HACCP). Food Service. MARÁDOVÁ, E. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. Praha, 2007. TICHÁČEK, B. Základy epidemiologie. Praha: Galén, 1997.

Požadavky

Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné absolvování zápočtového testu v rozsahu uvedené odborné literatury a obsahu seminářů.

Garant

MUDr. Jaroslav VOLF, Ph.D.