Předmět Speciální gastronomie (ULGAT / LA046)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA046 - Speciální gastronomie, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Vyšší forma složité obsluhy2.Technologie přípravy složitějších pokrmů3.Studená kuchyně, koktejly a saláty4.Speciální teplé a studené předkrmy5.Pokrmy z mas, tatarský biftek a tartar6.Polévky a teplé omáčky před hostem7.Dranžírování ryb a drůbeže8.Speciální teplé moučníky a flambování9.Slavnostní gastronomické akce10.Banket a jeho organizace11.Raut a jeho organizace12.Nové trendy v zážitkové gastronomii13.Slow food, regionální potravina
Literatura
KŘIVÁNKOVÁ, E. - NETUŠIL, - HOLAS A KOL. Technologie přípravy pokrmů a nápojů I., II. TOUSSAINT-SAMAT, M., ALBERNY, R., HORMAN, I. 2 million years of the food industry. Vevey: Nestle, 1991. ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2.TULL, A. Food Technology. Oxford, 2002. ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6.ČERNÝ, J., SRKALA, A. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. MEYER, S. et al. Professional Table Service. 1990. VAŠÁK, J. Regionální pokrmy. Praha: Libri,, 2001. PETRINI, C. Slow food: The case for taste. New York: Columbia University Press, 2003. ENDLICHEROVÁ, Z. Stolničení: stručně a přehledně. Brno, 2004. BROWN, A. Ch. Understanfing Food: Principles &Preparation. Londýn, 2008. KOL. AUTORŮ. Vše o vaření. Praha, 2008.
Požadavky
Předmět je ukončen zápočtem, který získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku v kuchyni a v obsluze. Po udělení zápočtu je předmět zakončen souhrnnou zkouškou, která se skládá z teoretické a praktické části.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDA