Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lázeňství a turismus v historickém konte (ULGAT / LA062)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA062 - Lázeňství a turismus v historickém konte, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- dějiny cestování ve starověku, středověku a raném novověku- vznik moderního vnímání krajiny- historické předpoklady pro vznik moderního cestovního ruchu- dějiny pěší turistiky a alpinismu- dějiny lázeňství ve světě- dějiny lázeňství v Čechách- dějiny lázeňství na Moravě- zrod moderní turistické infrastruktury: bedekr, cestovní kancelář, hotel- zrod fenoménu (přímořského) letoviska- cestování a totalitní režimy (se zaměřením na Československo)- vznik masového cestovního ruchu po druhé světové válce

Získané způsobilosti

Obeznámenost se základními vývojovými tendencemi jednotlivých odvětví cestovního ruchu (turistika, vyasokohorská turistika, alpinismus, městský turismus, přímořská letoviska, lázeňství).

Literatura

Burachovič, S. Encyklopedie lázní a léčivých pramenů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Praha, 2001. BOŘÍK, O. a kol. Fabián Summer: o lázních císaře Karla IV. Fornica, 2008. BUDINSKÁ, J. - ZERJATKE, P. Kapitoly z dějin lázeňství. Teplice, 2006. KNOPP, K. a kol. Lázeňství: ekonomika a management. Praha, 1999. DĚDINA, J. Management, organizování a ekonomika lázeňství. Praha: VŠ CRHL, 2004. ISBN 80-86592-01-4.KŘÍŽEK, V. Obrazy z dějin lázeňství. Praha: Libri. ISBN 80-7277-092-6.Knapík, J. - Franc, M. Průvodce kulturním děním a životním stylem v českých zemích 1948-1967. Praha, 2012. Pelc, M. Umění putovat. Brno, 2009.

Požadavky

Absolvování závěrečného testu.

Garant

Mgr. Martin PELC, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin PELC, Ph.D.