Předmět Nápojová kultura II (ULGAT / LA066)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA066 - Nápojová kultura II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Barista, profil a náplň práce2. Historie kávových nápojů3. Oblasti pěstování kávy4. Výroba kávy5. Technologie přípravy6. Zásady přípravy káv a servis7. Druhy kávových nápojů8. Čaj, kakao a čokoláda9. Bary a kavárny10. Tvorba nápojového lístku11. Členění míchaných nápojů do skupin12. Tabák a doutníky
Literatura
BURDA ALEXANDR. O kávě, čaji a dalších nápojích. Opava, 2013. ISBN 978-80-87613-00-9.MIŠKOVIC A KOL. Bar, produkt, provoz. Praha: Off, 1999. PEHE, T. Lexikon aperitivů & digestivů: chuť, použití, recepty. Čestlice, 2006. KELBLOVÁ a kol. Lexikon nápojů. Praha, 2006. MIŠKOVIC A KOL. Umění koktejlů. Praha, 2007.
Požadavky
Předmět je ukončen zápočtem a zkouškou. Zápočet získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku spojeného s přípravou a servisem kávy. Po udělení zápočtu je předmět zakončen zkouškou, která se skládá z teoretické a praktické části.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDAMgr. Petra CHOLEVÍKOVÁ