Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nápojová kultura II (ULGAT / LA066)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA066 - Nápojová kultura II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Barista, profil a náplň práce2. Historie kávových nápojů3. Oblasti pěstování kávy4. Výroba kávy5. Technologie přípravy6. Zásady přípravy káv a servis7. Druhy kávových nápojů8. Čaj, kakao a čokoláda9. Bary a kavárny10. Tvorba nápojového lístku11. Členění míchaných nápojů do skupin12. Tabák a doutníky

Literatura

BURDA ALEXANDR. O kávě, čaji a dalších nápojích. Opava, 2013. ISBN 978-80-87613-00-9.MIŠKOVIC A KOL. Bar, produkt, provoz. Praha: Off, 1999. PEHE, T. Lexikon aperitivů & digestivů: chuť, použití, recepty. Čestlice, 2006. KELBLOVÁ a kol. Lexikon nápojů. Praha, 2006. MIŠKOVIC A KOL. Umění koktejlů. Praha, 2007.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem a zkouškou. Zápočet získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku spojeného s přípravou a servisem kávy. Po udělení zápočtu je předmět zakončen zkouškou, která se skládá z teoretické a praktické části.

Garant

Mgr. Alexandr BURDA

Vyučující

Mgr. Alexandr BURDAMgr. Petra CHOLEVÍKOVÁ