Předmět Evropská gastronomie (ULGAT / LA068)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA068 - Evropská gastronomie, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Vývoj stravování a služeb od starověku po současnost2. Italská gastronomie3. Francouzská gastronomie4. Gastronomie Španělska a Portugalska5. Anglosaská kuchyně6. Evropa - Belgie, Holandsko, Švýcarsko7. Německá a rakouská gastronomie8. Gastronomie balkánských zemí a Řecka9. Gastronomie Polska, Ruska a postsovětských republik10. Maďarská, slovenská a rómská gastronomie11. Gastronomie ovlivněná náboženstvím - Judaismus a Islám12. Fast food, slow food a nové trendy v gastronomii
Literatura
ČERNÝ, J. Encyklopedický slovník gastronomie. Úvaly : Ratio, 2001. ISBN 80-86351-02-5.BUREŠOVÁ, P. - ZIMÁKOVÁ, B. Gastronomické služby - servis. Praha, 2008. FREEDMAN, P. Jídlo. Dějiny chuti. Praha, 2008. FRANK, J. Kuchařský zeměpis. Praha, 2008. KUČEROVÁ, E. Kulinářské toulky Evropou. Praha, 2003. ČERNÝ, J. Moderní kuchyně ve společném stravování. Úvaly, 2003. DAVIDSON, A. The Oxford companion to food. Oxford, 1999. HOLUB, K. a kol. Vybrané kapitoly z dějin gastronomie a hotelnictví. Praha, 2004. POŠTULKA, V. 100 nejslavnějších receptů světa. Praha, 2002.
Požadavky
- písemný test s úspěšností 60%
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDA