Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ubytovací zařízení-historie a současnost (ULGAT / LA070)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA070 - Ubytovací zařízení-historie a současnost, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní trendy ve vývoji ubytovacích a stravovacích služeb v historickém kontextu (do 1. pol. 19. století)2. Proměny charakteru ubytovacích a stravovacích služeb v návaznosti na modernizaci životního stylu3. Vývoj ubytovacích a stravovacích služeb 20. století4. Trendy ubytovacích a stravovacích služeb v 21. století5. Specifika ubytovacích a stravovacích služeb v českých zemích

Literatura

HORNER, S.; SWARBROOKE, J. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Praha: Grada, 2003. Czech Hospitality and Tourism Papers ? Hotelnictví, lázeňství, turismus. Praha: VŠH. ZIMÁKOVÁ, B. Food & beverage management. Praha: VŠH, 2007. ČERNÝ, J.; KRUPIČKA. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 2004. KŘÍŽEK, F.; NEUFUS, J. Moderní hotelový management. Praha: Grada, 2011. Odborná periodika: Hotel &Spa. BERÁNEK, J. Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha: Grada Publishing, 2004. BERÁNEK, J.; KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Mag Consulting, 2007. ČURDA, D.; HOLUB, K. Stručné dějiny oborů. Potravinářství a hotelnictví. Praha, 2004.

Požadavky

Pro absolvování předmětu je podmínkou aktivní účast na seminářích, vypracování a obhajoba seminární práce na zadané téma. Předmět je ukončen zápočtem.

Garant

Ing. Jana STUCHLÍKOVÁ