Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výběrový seminář ke gastronomii I (ULGAT / LA071)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA071 - Výběrový seminář ke gastronomii I, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Réva vinná - původ, popis a terminologie2. Pěstování révy ve světě a v ČR a vliv na konečnou kvalitu3. Historie vinařství v Evropě4. Trendy ve výrobě bílých, růžových a červených vín5. Legislativa ovlivňující výrobu a prodej vín6. Charakteristika odrůd pro výrobu jakostních, zemských a stolních vín v ČR7. Senzorická analýza a popis nápoje8. Nabídka, doporučení, servis a prodejní dovednosti9. Vinný marketing a sestava vinného lístku10. Sestava menu a enogastronomie v praxi11. Specializovaná výroba vín v Evropě12. Významné evropské vinařské regiony.

Literatura

FIALKOVÁ,B. Enologie a odborná degustace. Praha VŠH, 2007. ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2.COUSINS, J. - FOSKETT, D. - SHORTT, D. Food & Beverage Management. 3rd ed. London: Longman Publ., 2002. Odborné časopisy:. Food Service, Hotel Revue. ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6.KELBLOVÁ a kol. Lexikon nápojů. Praha, 2006. KRAUS,V. a kol. Nová encyklopedie českého a moravského vína 1.,2. díl. Praga Mystica, 2005. CALLEC,CH. Vína: Encyklopedie. Česlice: Rebo, 2005. TRNKA, R. Vína, likéry, destiláty - tajemství výroby. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 80-247-1247-4.HOLUB, K. Vybrané kapitoly z dějin gastronomie a hotelnictví. Praha: VŠH, 2004. ISBN 80-86578-16-X.

Požadavky

Podmínkou je absolvování dvoudenní exkurze a degustací, osobní pomůcky číšníka. Předmět je ukončen zápočtem písemným testem s minimální úspěšností 60%.

Garant

Mgr. Alexandr BURDA

Vyučující

Mgr. Alexandr BURDA