Předmět Výběrový seminář ke gastronomii II (ULGAT / LA072)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ULGAT / LA072 - Výběrový seminář ke gastronomii II, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Tradiční české nápoje2. Česká kuchyně, vývoj, trendy a formy prezentace3. Moravská kuchyně a nápoje4. Slezská kuchyně a nápoje5. Valašská kuchyně a nápoje6. Křesťanství a jeho vliv na gastronomii7. Lidové slavnosti, tradice, lidové obyčeje a zvyky v ČR8. Jídelní lístek jako základ marketingu9. Gastronomický kalendář a sezónnost surovin10. Tematicky zaměřené společenské akce11. Exotické suroviny - masa, speciální zelenina, entomofágie.12. Aktuální problémy pohostinství ČR
Literatura
Odborné časopisy:. Food Service, Hotel Revue. ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6.ČERNÝ, J. - KRUPIČKA, J. Moderní hotel. Úvaly, 2004. INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8.BERÁNEK, J. Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-86724-02-6.BERÁNEK, J. - KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha, 2007. KOL. AUTORŮ. Samostatně v pohostinství. Praha: NFHR, 1994. BERÁNEK, J. Slovník potravinářů a gastronomů. MAG Consulting s. r. o, 2005. ISBN 80-86724-04-2.HOLUB, K. Vybrané kapitoly z dějin gastronomie a hotelnictví. Praha: VŠH, 2004. ISBN 80-86578-16-X.KREJČÍ, P. - FORMAN, V. Základy technologie přípravy pokrmů. Zlín, 2006.
Požadavky
Podmínkou je 100% účast na cvičeních, pracovní oděv kuchaře, průkaz zdravotní způsobilosti a seminární práce.
Garant
Mgr. Alexandr BURDA
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDA