Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie 1 (UO / 00009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / 00009 - Informační technologie 1, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah seminárních cvičení:1. Základní pojmy informačních technologií, technické a programové vybavení počítačů, informační sítě, zdraví a bezpečnost, životní prostředí, ochrana počítače proti zcizení informací, virům, spaweru2. Operační systémy (komerční a OpenSource aplikace), uživatelská práce s OS,nastavení pracovního prostředí, organizace souborů a složek, komprimace a dekomprimace dat.3. Služby informačních sítí, internet - komunikace a vyhledávání. Legislativa v ČR a EU.4. Zpracování textu na počítači, formátování, základy typografie a sazba dokumentu,normy pro psaní textu na počítačích, základní textové prvky, práce s objekty a tabulkami, hromadná korespondence, styly, odkazy, obsahy a rejstříky.5. Práce v tabulkovém kalkulátoru, buňky, vkládání dat, formátování, relativní a absolutní odkazy, grafické ztvárnění tabulek, tisky a práce s daty.6. Základy grafiky a zpracování obrazové dokumentace v textu.7. Komerční, OpenSource a Freeware programy. Autorský zákon.8. Práce s e-mailem. Antivirové programy.

Literatura

BROŽ, M. Microsoft Office Word 2003. Praha: Computer Press. JOYCE, J. MOON, M. Microsoft Word 2000 Na první pokus. Praha, Computer Press, 2001. ŠIMEK, T. Microsoft Word 2003. Praha: Computer Press, 2006. ISBN 80-251-0919-4.Kasal, P. - SVAČINA, Š. A KOL. Lékařská informatika. Praha, Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-594-9. BROŽ, M. Microsoft Excel Vzorce, funkce a výpočty. Praha, Computer Press, 2006.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:80 % aktivní účast na cvičeních (studentovi, který se z vážných důvodů nemohl povinné výuky zúčastnit, vyučující určí náhradní způsob splnění studijních povinností)Seminární práce

Garant

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Zuzana BAĎUROVÁ