Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zooterapie (UO / 00018)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / 00018 - Zooterapie, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah seminárních cvičení:Zooterapie - využití různých druhů zvířat k léčběHistorie CT - k pochopení vztahu psa a člověkaCT dnes - uplatnění, canisterapeutická sdružení v ČR, veterinární podmínky /očkování, odčervování, vyšetření/CT zkoušky, příprava CT psa a canisterapeutaVýznam psa v rodiněVyužití CT a přístup k mentálně retardovaným a dětem s kombinovanými vadamiVyužití CT a přístup k tělesně postiženýmVýznam CT pro starého člověkaZpůsoby polohování a práce se psemVyužití CT u smyslově postiženýchPraktické ukázky skupinové a individuální canisterapie v dětském centruPraktické ukázky canisterapie v domově důchodcůHipoterapieOstatní druhy zooterapií - felinoterapie, apod.

Literatura

CETLOVÁ, L. Canisterapie v psychiatrické léčebně, Diagnóza v ošetřovatelství, 2007. KOHLÍKOVÁ, E. - NOVOTNÁ.H. Děti s diagnózou skolióza ve školní a mimoškolní tělesné výchově, Praha, Olympia, 2000. FORMAN, ALAN - NIEDERWIESER STEPHAN. Léčivá síla zvířat, Co nás zvířata učí a jak nám prospívají, Praha, Ivo Železný, 2001. JANKOVSKÝ, J. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením: Somatopedická a psychologická hlediska, Praha, Triton, 2001.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:80 % aktivní účast na cvičeních (studentovi, který se z vážných důvodů nemohl povinné výuky zúčastnit, vyučující určí náhradní způsob splnění studijních povinností)Aktivní účast na seminárním cvičeníPraktická zkouška, polohování na psu

Garant

Mgr. Magdaléna ŠIMEČKOVÁIng. Ludmila VÍTKOVÁ

Vyučující

Mgr. Magdaléna ŠIMEČKOVÁIng. Ludmila VÍTKOVÁ