Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie 2 (UO / 00021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / 00021 - Informační technologie 2, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah seminářů a praktických cvičení:1. Práce v tabulkovém kalkulátoru, buňky, vkládání dat, formátování, relativní a absolutní odkazy, grafické ztvárnění tabulek, tisky a práce s daty. Využití Microsoft Office - Excel a OpenOffice - Calc2. Práce s prezentačním softwarem. Vytváření prezentací, formátování, tvorba organizačních schémat, grafů, tabulek, propojení s internetem, časování, práce s animací a zpracování obrazové dokumentace v prezentaci. Využití Microsoft Office - PowerPoint a OpenOffice3. Úvod do informačních systémů, pojem a význam informačního systému, využití IS ve zdravotnictví.4. Komunikační a informační služby sítí.

Literatura

ŠIMEK, T. Microsoft Excel 2002 Na první pokus. ŠIMEK, T. Microsoft Word 2002 Uživatelská příručka. Praha, Computer Press, 2001. ŠIMEK, T. Microsoft Word 2003. Praha: Computer Press, 2006. ISBN 80-251-0919-4.MAGERA, I. PowerPoint 2000 základní příručka. Praha, Computer Press, 1999. KASAL, P., SVAČINA, Š. A KOL. Lékařská informatika. Praha, Karolinum, 1998. BROŽ, M. Microsoft Excel Vzorce, funkce a výpočty. Praha, Computer Press, 2006. ROMAN, S.:. Programujeme makra ve Wordu. Praha, Computer Press, 2000.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:80 % aktivní účast na cvičeních (studentovi, který se z vážných důvodů nemohl povinné výuky zúčastnit, vyučující určí náhradní způsob splnění studijních povinností)Seminární práce

Garant

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Zuzana BAĎUROVÁ