Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. péče o hemodialyzované nemocné (UO / 00083)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / 00083 - Oš. péče o hemodialyzované nemocné, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah seminárních a praktických cvičení:1. Přehled očišťovacích metod krve.2. Technické předpoklady hemodialýzy.3. Zajištění cévních přístupů a ošetřovatelská péče.4. Výživa nemocných v hemodialyzačním programu.5. Biopsychosociální problémy pacientů/klientů.6. Hygienicko-epidemiologický režim nefrologických pracovišť.7. Ošetřovatelská péče o pacienta/klienta s diabetem mellitus na hemodialýze.8. OP o nemocného s peritoneální dialýzou.9. OP o nemocného s kontinuální hemodialýzou.10. Edukace pacientů/klientů a rodinných příslušníků.11. Vedení dokumentace.

Literatura

SCHŰCK, O. A KOL. Nefrologie pro sestry. Brno: IDV PZ , 1994. KONTROVÁ, L., BORBÉLYOVÁ, V. A KOL. Ošetrovateľské štandardy v nefrológii. Martin: Osveta, 2006. LACHMANOVÁ, J. Vše o hemodialýze pro sestry. Praha: Galén, 2008.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:80% účast na seminárním cvičení (studentovi, který se z vážných důvodů nemohl povinné výuky zúčastnit, vyučující určí náhradní způsob splnění studijních povinností)na semináře, které budou probíhat v nemocnici, se studenti dostaví s pomůckami: ochranný plášť, zdravotnická obuv, vizitkaPísemný test, minimálně 80 % úspěšnost

Garant

PhDr. Jana HALUZÍKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana HALUZÍKOVÁ, Ph.D.