Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická psychologie (UO / 00085)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / 00085 - Klinická psychologie, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1 Nemoc jako psychologický problém.2 Psychologická problematika některých neurologických onemocnění.3 Psychologická problematika somaticky a smyslově postižených.4 Psychologická problematika mentálně retardovaných.5 Demence a jejich psychologické důsledky pro pacienta a jeho okolí.6 Pervazivní vývojové poruchy (autismus).7 Poruchy nálad, afektivní poruchy (deprese).8 Neurotické poruchy (úzkost, fobie).Obsah seminárních (praktických) cvičení:1 Nemoc jako psychologický problém.2 Psychologická problematika některých neurologických onemocnění.3 Psychologická problematika somaticky a smyslově postižených.4 Psychologická problematika mentálně retardovaných.5 Demence a jejich psychologické důsledky pro pacienta a jeho okolí.6 Pervazivní vývojové poruchy (autismus).7 Poruchy nálad, afektivní poruchy (deprese).8 Neurotické poruchy (úzkost, fobie).Obsah praktických cvičení:1 Poruchy příjmu potravy (mentální anorexie, bulimie).2 Sebevražedné jednání.3 Psychopatické poruchy osobnosti.4 Agresivní chování.5 Závislosti, psychoaktivní látky, (alkohol, drogy), patologické hráčství.6 Sociální patologie (týrané dítě, týraná žena, závislost na sektě, bezdomovectví, psychologické aspekty výkonu trestu).7 Psychická deprivace.8 Poruchy chování v dětském věku.

Literatura

Vágnerová, M. Psychopatologie pro pomáhající profese. Variabilita a patologie lidské psychiky. 1.vyd. Praha:Portál, 1999.

Požadavky

80% účast na seminárních cvičeních " (studentovi, který se z vážných důvodů nemohl povinné výuky zúčastnit, vyučující určí náhradní způsob splnění studijních povinností)na semináře, které budou probíhat v nemocnici, se studenti dostaví s pomůckami: ochranný plášť, zdravotnická obuv, vizitka

Garant

Mgr. Jiřina HOSÁKOVÁDoc. Boris ILJUK, CSc.