Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace v ošetřovatelství (UO / DP028)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / DP028 - Komunikace v ošetřovatelství, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Komunikace - základní definice a pojmy.2. Komunikace se sluchově postiženým klientem; vedení, oslovování, znaková řeč.3. Komunikace se zrakově postiženým klientem, vedení, pohyb v prostoru, oslovování na veřejnosti.4. Komunikace s klientem trpícím bolestí. Bolest akutní a bolest chronická a její vliv na komunikaci.5. Komunikace ve fázi ztráty, sdělování pravdy.6. Komunikace a vytváření zdravých mezilidských vztahů; sdělování srdečnosti, respektu, upřímnosti.7. Zrcadlení v komunikaci, techniky zrcadlení. Odevzdávaní zpětné vazby v komunikaci, pozitivní zpětná vazba a negativní zpětná vazba.8. Empatie ve zdravotnické komunikaci. Empatické chování.9. Komunikace se starým člověkem. Vliv omezené senzorické percepce na komunikaci ve starším věku.10. Komunikace s dítětem. Specifika komunikace dle věku dítěte. Komunikace s dospívajícím.11. Komunikace s dospělým klientem, komunikace při vzdělávání dospělého klienta. Rozdíly v komunikaci mužů a žen.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: zpracování vybraného tématu v rozsahu 5 - 7 stran a jeho obhajoba.Požadavky ke zkoušce: písemný test.

Garant

Doc. PhDr. PaedDr. Kamil JANIŠ, CSc.

Vyučující

PhDr. Zdeňka ŘÍMOVSKÁ