Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetř. péče o nemocné v oftalmologii (UO / DP059)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / DP059 - Ošetř. péče o nemocné v oftalmologii, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice oftalmologie, náplň její činnosti a specializace oboru.2. Nejčastější příznaky (symptomy) očních onemocnění, Nejčastější vyšetřovací metody v očním lékařství, nejčastější refrakční poruchy zraku.3. Současné trendy ve vyšetřování oka v rámci diagnostiky a prevence, použití laserů v oftalmologii, fluorescenční angiografie (FAG).4. Nejčastější nemoci v očním lékařství a jejich léčba, nitrooční záněty, nitrooční tumory.5. Úrazy oka, sociální oftalmologie.6. Klasifikace zrakového postižení podle Světové zdravotnické organizace (WHO).7. Operační výkony v oftalmologii.8. Léky v oftalmologii.9. Práce všeobecné sestry na oční ambulanci a její specifika, současné trendy.10. Aplikace léků (instilace) v oftalmologii, ošetřovatelský proces při podávání léků do očí - přehled hlavníchpravidel.11. Pooperační péče.

Literatura

ROZSÍVAL, P. a kol. Oční lékařství. Praha: Galén-Karolinum, 2006. ISBN 80-726-2404-0.LÁTKA, J. Ošetřovatelská péče o nemocné v oftalmologii. Distanční studijní opora [online]. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. NOVÁKOVÁ, I. Ošetřovatelství ve vybraných oborech. Dermatovenerologie, oftalmologie, stomatologie, ORL. Praha: Grada, 2011. ISBN 978-80-247-3422-4.SYNEK, S., SKORHOVSKÁ, Š. Fyziologie oka a vidění. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0786-1.ROZSÍVAL, P. Infekce oka. Praha: Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0505-2.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je povinná účast na výuce s minimální prezencí 80%, studentovi, který se z vážných důvodů nemohl povinné výuky zúčastnit, vyučující určí náhradní způsob splnění studijních povinností.Splnění kritérií zápočtového testu, minimálně 80% úspěšnost.

Garant

MUDr. Jan NĚMČANSKÝ

Vyučující

MUDr. Jan NĚMČANSKÝ