Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkum v ošetřovatelství 2 (UO / SK034)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / SK034 - Výzkum v ošetřovatelství 2, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření seminářů a praktických cvičení:Počet hodin Témata1 Struktura vědecko-výzkumné práce1 Analýza získaných dat a proměnných veličin.1 Interpretace výsledků výzkumu.1 Sestavení výzkumné zprávy. Příprava rukopisu pro tisk.1 Interprettivismus. Rozdíly mezi kvantitativním a kvalitativním výzkumem.1 Kvalitativní metody sběru dat.1 Informační systémy pro vědu a výzkum.1 Databáze výzkumu a vývoje.1 Programy mezinárodní spolupráce. Legislativa a dokumenty. Grantová agentura České republiky. Registr informací o výsledcích státem podporovaného výzkumu a vývoje

Literatura

KRÁLOVÁ, J. Kvalitativní výzkum v ošetřovatelství. Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. RADKOVÁ, L. Kvantitativní výzkum ošetřovatelství. Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. MUNZAROVÁ, M. Lékařský výzkum a etika. Praha: Grada, 2005. ŽIAKOVÁ, K. A KOL. Ošetrovateľstvo - teória a vedecký výskum. Martin: Osveta, 2003. STRATEGICKÉ DOKUMENTY PRO VŠEOBECNÉ SESTRY A PORODNÍ ASISTENTKY. Povědomí o výzkumu v praxi sestry a porodní asistentky. MZČR, 2002, neprodejná publikace. KUDELOVÁ, J. Vyhledávání odborné literatury on-line - Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. BÁRTLOVÁ, S., SADÍLEK, P., TÓTHOVÁ,V. Výzkum a ošetřovatelství. Brno: NCO NZO, 2005. ISBN 70-7013-416-X.ŠPIRUDOVÁ, L. Výzkum v ošetřovatelství (EBN). Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:80 % aktivní účast na cvičeních (studentovi, který se z vážných důvodů nemohl povinné výuky zúčastnit, vyučující určí náhradní způsob splnění studijních povinností)Prezentace vybraného tématu v seminárním cvičeníObhajoba a rozbor seminární práceRozsah seminární práce 3-6 stran.

Garant

Mgr. Lenka ŠPIRUDOVÁ, Ph.D.