Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální psychologie (UO / SK043)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / SK043 - Sociální psychologie, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření přednášek:Počet hodin Témata1 Sociální psychologie úvod do problematiky. Socializace: vztah jedince a společnosti.1 Sociální učení a periodizace psychosociálního vývoje.Socializační činitelé a příčiny neúspěšné socializace.1 Sociální percepce, interpersonální percepce a chyby v posuzování osob.Sociální komunikace, její formy, struktura a komunikační styl.1 Sociální postoje, jejich utváření a změny. Sociální interakce, sociální techniky a styly.1 Osobní vztahy a prosociální chování. Jedinec v sociální skupině.Osobnost v sociálních skupinách.Obsahové zaměření seminářů a praktických cvičení:Počet hodin Témata1 Problematika sociální zralosti. Kulturní faktory v socializaci jedince.1 Psychologické zdroje deprivanství. Kořeny sociálního chování, sociální výměna.1 Interpersonální a osobní vztahy. Afiliance a atraktivita1 Agresivita a prosociální chování. Utváření vztahů ve skupině - efektivita skupiny.Vůdcovství ve skupině.1 Sociální role ve skupině. Sociometrie - tvorba sociometrického dotazníku.

Literatura

ŘÍMOVSKÁ, Z. Handicapy v dospívání. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. BARRY,P.D. Psychosocial Nursing. Care of Physically Ill Patients and Their Families. Philadelphia: Lippincott-Raven Publishers, 1996. ISBN 0-397-55146-0.KOUKOLÍK,F., DRTILOVÁ, J. Vzpoura deprivantů. Praha: Galén, 2006. ISBN 80-726-2410-5.ADAMCZYK,R. Anglický jazyk. 2008. HANKEOVÁ, L. Handicapy v dospívání. Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. Čížková, J. Přehled sociální psychologie. Olomouc: VUP, 2000. HAYESOVÁ, N. Základy sociální psychologie. Praha: PORTÁL, 1998. ISBN 80-7178-198-3.

Požadavky

80 % aktivní účast na cvičeníchÚspěšné absolvování zápočtového testu, minimálně 80 % spěšnostNesplnění testu - ústní přezkoušení

Garant

Doc. Boris ILJUK, CSc.

Vyučující

Doc. Boris ILJUK, CSc.