Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie ve zdravotnictví (UO / SK089)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / SK089 - Sociologie ve zdravotnictví, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření přednášek:Počet hodin Témata1 Sociologie jako vědecká disciplína, Historický vývoj sociologie medicíny1 Definice zdraví a nemoci, sociální důsledky1 Člověk v sociálních vztazích2 Sociální útvary-skupiny, struktura, dynamika, styly vedení, normy1 Problémy socializace osobnosti mladého člověka, začlenění do sociálních skupin3 Poruchy chování a jednáníObsahové zaměření seminářů a praktických cvičení:Počet hodin Témata1,5 Vymezení předmětu sociologie medicíny1 Sociologie pacienta/klienta1 Sociologické školy, směry, paradigma, Institucionalizace jednání1 Společnost a posvátné, Problém orientace ve světě

Literatura

MATOUŠEK, O. A KOL. Metody a řízení sociální práce. Praha: Portál, 2003. MATOUŠEK, O. Základy sociální práce. Praha: Portál, 2001. ISBN 80-7178-473-7.ADAMCZYK, R. Filozofie a etika v ošetřovatelství - Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. BÁRTLOVÁ, S. Sociologie medicíny a zdravotnictví. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1197-4.keller. Úvod do sociologie. Praha: Sociologické nakladatelství, 1994. ISBN 80-901059-7-1.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Úspěšné absolvování zápočtového testu, minimálně 80 % úspěšnostNesplnění testu - ústní přezkoušení

Garant

Doc. PhDr. Helena KOLIBOVÁ, CSc.

Vyučující

PhDr. Dušan JANÁK, Ph.D.