Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy bazální stimulace 1 (UO / SP035)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UO / SP035 - Základy bazální stimulace 1, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření seminářů a praktických cvičení :Počet hodin Témata1 (1) Charakteristika konceptu bazální stimulace1 (1) Historie konceptu bazální stimulace, jeho současné uplatnění.2 (1) Seznámení s současnou situací v ČR a zahraničí v aplikaci konceptu a současnou dostupnou literaturou.2 (1) Percepce, význam jednotlivých smyslových orgánů2 (1) Problematika ošetřovatelské péče u lidí se zdravotním postižením2 (1) Dotek, kvalita doteku v ošetřovatelské péči,1 Iniciální dotek2 Interakce a komunikace na základě konceptu bazální stimulace.1 (1) Somatická stimulace.1 (1) Masáž stimulující dýchání.1 (1) Kontaktní dýchání.1 Somatická stimulace zklidňující1 (1) Polohování v konceptu bazální stimulace2 Biografická anamnéza, práce s biografií klienta, význam biografie pro strukturování biografické péče

Literatura

FRIEDLOVÁ,K. Bazální stimulace. 2008. FRIEDLOVÁ, K. Bazální stimulace pro učitele předmětu ošetřovatelství. Frýdek-Místek: INSTITUT Bazální stimulace, 2006. ISBN 80-239-6132-2.FRIEDLOVÁ, K. Bazální stimulace v pediatrii. Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. FRIEDLOVÁ, K. Bazální stimulace v základní ošetřovatelské péči. Praha: Grada publishing,, 2007. ISBN 978-80-247-1314-4.FRIEDLOVÁ, K. Studijní texty pro kombinovanou formu studia - e-learningový modul Bazální stimulace.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:80 % účast na cvičeních (studentovi, který se z vážných důvodů nemohl povinné výuky zúčastnit, vyučující určí náhradní způsob splnění studijních povinností)Zápočtový praktický test (studentovi bude zadána některá z naučených technik konceptu a student danou techniku teoreticky odůvodní a následně předvede prakticky)

Garant

PhDr. Karolína MALOŇOVÁ

Vyučující

PhDr. Táňa BÁRTOVÁ