Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sem. ze soc. komunikace v pomáh. profesí (UPPV / 0006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPPV / 0006 - Sem. ze soc. komunikace v pomáh. profesí, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do sociální komunikace, individuální výstupy.Mapování vlivu osobnostních specifik na komunikaci.Techniky rozvíjející verbální a neverbální komunikaci.Nácvik aktivního naslouchání.Rozvoj empatie.Efektivní řešení konfliktů a zvládání agrese.Nácvik poradenského rozhovoru.Trénink komunikace skupině, práce se skupinovou dynamikou, psychohry.Rozvoj komunikačních dovedností s pomocí videotréninku.

Získané způsobilosti

Student získá praktické dovednosti z oblasti sociální komunikace.

Literatura

MAREŠ, J. (ed.). Komunikace s pacientem, jako aktuální problém školství a zdravotnictví. Hradec Králové: LF UK, 1992. MIKULAŠTÍK, M. Komunikační dovednosti v praxi. Praha: Grada, 2003. NELEŠOVSKÁ, A. Pedagogická komunikace v teorii a praxi. Grada: Praha, 2005. MATOUŠEK, O., KOLÁČKOVÁ, J., KODYMOVÁ, P.(eds.). Sociální práce v praxi. Specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál, 2005. ÚLEHLA, I. Umění pomáhat. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005. NOVOSAD, L. Základy speciálního poradenství. Praha: Portál, 2000. ISBN 80-7178-197-5.HICKSON, A. Dramatické a akční hry ve výchově, sociální práci a klinické praxi. Praha: Portál, 2000. ŠIMANOVSKÝ, Z., MERTIN, V. Hry pomáhají s problémy. Portál, 1996. PORTMANNOVÁ, R. Hry pro posílení psychické odolnosti. Praha: Portál, 1999. HERMOCHOVÁ, S. Hry pro život I., II. Praha: Portál, 1994. ŠIMANOVSKÝ, Z. Hry s hudbou a techniky muzikoterapie ve výchově, sociální práci a klinické praxi. Praha: Portál, 1998. BAKALÁŘ, E. Nové psychohry. Praha: Portál, 1998. PLAMÍNEK, J. Řešení konfliktů a umění rozhodovat. Praha: Argo, 1994. ISBN 80-85794-14-4.CAMPBELLOVÁ, J. Techniky arteterapie. Praha: Portál, 1998. PRAŠKO, J., PRAŠKOVÁ, H. Asertivitou proti stresu. Praha: Grada, 1996. CANFIELD, J., SICCONE, F. Hry pro výchovu k odpovědnosti a sebedůvěře. Praha: Portál, 1998. KŘIVOHLAVÝ, J., MAREŠ, J. Komunikace ve škole. Brno: CDVU MU, 1995. LUKASOVÁ, E. Logoterapie ve výchově. Praha: Portál, 1997.

Požadavky

Seminář je ukončen písemnou zápočtovou prací - téma a rozsah určí přednášející.

Garant

Mgr. Silvie QUISOVÁ, Ph.D.