Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Týrané a zneužívané dítě (UPPV / P0068)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPPV / P0068 - Týrané a zneužívané dítě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Syndrom týraného, zneužívaného a zanedbávaného dítěte, historie pojmu, postavení dítěte ve společnosti, historické aspekty, tělesné týrání,psychické týrání, sexuálně zneužité děti, rizikové životní situace a psychické strádání dítěte, výskyt syndromu CAN, prevence syndromu CAN, jeho zjiš´tování a registrace, právní zajištění dítěte s CAN, právní aspekty, problematika posuzování týraného dítěte u soudu, dítě - svědek,Role sociálního pracovníka při výskytu CAN, léčba dětí trpících syndromem CAN, psychoterapeutická intervence, péče o dítě.

Získané způsobilosti

Student získá základní orientaci v problematice syndromu CAN.

Literatura

DUNOVSKÝ, J. aj. Týrané zneužívané a zanedbávané dítě. Praha: Grada Publishing, 1995. ISBN 80-7169-192-5.ŠPATENKOVÁ, N. A KOL. Krizová intervence pro praxi. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0586-9.VANÍČKOVÁ, E. aj. Sexuální násilí na dětech. Praha: Portál, 1999. MATOUŠEK, O. A KOL. Sociální práce v praxi. Praha: Portál, 2005.

Požadavky

Účast na přednáškách, nastudování povinné literatury.

Garant

PhDr. Edita ONDŘEJOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr FABIÁN