Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaný pedagogický výzkum (UPPV / P0070)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPPV / P0070 - Aplikovaný pedagogický výzkum, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Postavení, poslání a význam pedagogického výzkumu. Úvod do základů výzkumu v pedagogické praxi.- Výběr problému, formulace cílů. Formulace hypotéz (kvalifikovaných předpokladů) a nástrojů k jejich ověření.- Přehled základních technik pro samotný sběr empirického materiálu.(pozorování, rozhovor, dotazník, anketa, sociometrie aj.)- Výběr vzorku a organizace sběru dat, specifika práce tazatele.- Kvantitativní a kvalitativní metody zpracování získaných údajů.- Práce s výsledky a jejich okomentování- Zásady pro vypracování závěrečné zprávy a její prezentace.

Získané způsobilosti

Student bude umět realizovat aplikovaný pedagogický výzkum.

Literatura

GAVORA, P. Výzkumné metody v pedagogice: Příručka pro studenty, učitele a výzkumné pracovníky. Brno: PAIDO, 1996. HRABAL, V., LUSTIGOVÁ, Z., VALENTOVÁ, L. Testy a testování ve škole. Praha: UK, 1992. LAŠEK, J., CHRZOVÁ, M. Základy statistického zpracování pedagogicko-psychologického výzkumu. Hradec Králové: Gaudeamus, 2003. MOJŽÍŠEK, L. Základy pedagogické diagnostiky. Praha: SPN, 1986.

Požadavky

vypracování projektu a jeho obhajoba před spolužáky.

Garant

Doc. PhDr. PaedDr. Kamil JANIŠ, CSc.