Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sexuální výchova pro SPP (UPPV / PK093)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPPV / PK093 - Sexuální výchova pro SPP, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Společenské trendy (medializace a komercionalizace sexu), nástin problematiky2. Sexuální osvěta versus sexuální výchova3. Směry sexuální výchovy4. Nejnovější trendy v antikoncepci a antikoncepčním chování5. Novinky v mužské a ženské antikoncepci6. Medicínské a právní aspekty přerušení těhotenství7. Pohlavní choroby a AIDS8. Sexuální agrese a její formy (zneužívání dětí, znásilnění atd.) - základní medicínský a právní rozbor problematiky9. Parafílie -základní přehled10. Specifika sexuality jednotlivých skupin handicapovaných dětí a specifika sexuální osvěty a výchovyStrategie vhodné volby antikoncepce pro jednotlivé skupiny - praktická doporučeníPráce s rodiči handicapovaných dětí11. Sex a paragrafy- právní minimum12. Výchovné poradenství-řešení přestupků a deliktů

Získané způsobilosti

Student získá základní informace o dodržování reprodukčního zdraví, jako součástí zdravého životního stylu.

Literatura

SEIDLOVÁ, D. Kontracepce pro praxi. Praha: Maxdorf, 1997. KOVÁŘ, P., KAŇKA P. Patří pohlavní choroby skutečně do předminulého století? Díl I. Prevence, 2006, č. 5, 2006. KOVÁŘ, P., KAŇKA, P. Patří pohlavní choroby skutečně do předminulého století? Díl II. Prevence, 2006, č. 6, 2006. KAŇKA, P., KOVÁŘ, P. Patří pohlavní choroby skutečně do předminulého století? Právní aspekty. Prevence, 2006, č. 7, 2006. KOVÁŘ, P. Regulace početí - podáváme studentům správné a aktuální informace?. Prevence, 2005, č. 12, 2005. KOVÁŘ P. a kol. Sexuální agrese- znásilnění z pohledu medicíny a práva (t.č. v recenzním řízení, termín předpokládaného vydání 6/2008). Jessenius-Maxdorf, 2008. WEISS, P. Sexuální zneužívání -pachatelé a oběti. Praha: Grada Publishing, 2000. ZVĚŘINA, J. Sexuologie (nejen) pro lékaře. Brno: CERM, 2003. ČÍRTKOVÁ L., ČERVINKA F. Forenzní psychologie. Support, 1994. MAŠATA, J., JEDLIČKOVÁ A. a kol. Infekce v gynekologii a porodnictví. Praha: Maxdorf, 2004. BIANCHI G., POPPER M., LUKŠÍK I.. Medzi dopytom a ponukou; Maďarsko, Poľsko, Slovensko a Slovinsko: regionálna analýza výzkumou ponuky a dopytu po sexuálnych službách a obchodovania s ľuďmi. TÄUBNER V. Nejstřelenější tajemství - sexuální zneužívání dětí. Praha, Trizonia, 1996. ŠTĚRBOVÁ D. Sexualita osob s mentálním postižením. Univerzita Palackého Olomouc, 2007. ŠTEFAN J., MACH J. Soudně lékařská a medicínsko-právní problematika v praxi. Grada Publishing, a.s., 2005. VANÍČKOVÁ E. Dětská prostituce. Grada Publishing, 2005. VANÍČKOVÁ E., KLOUBEK M. Komerční sexuální zneužívání dětí. Praha, 2006. DUNOVSKÝ, J., MITLÖHNER, M., a kol. Problematika dětských práv a komerčního sexuálního zneužívání u nás a ve světě. Praha: Grada Publishing, 2005. WEISS, P. Sexuální deviace. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-634-9.WEISS, P. Sexuální zneužívání dětí. Praha: Grada Publishing, 2005.

Požadavky

nastudování povinné látky

Garant

MUDr. Petr KOVÁŘ