Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizová intervence (UPPV / PP096)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPPV / PP096 - Krizová intervence, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do krizové intervence2. Vymezení pojmů a teorie krize3. Identifikace a příčiny krize4. Typologie krizí - vývojoví a situační5. Typologie krizí - kumulované, Baldwinova typologie6. Průběh krize7. Kdo je v krizi - dítě a dospívající8. Kdo je v krizi - dospělý a senior9. Manželství a rodina v krizi10. Komunita a společnost v krizi11. Nástin technik a metod krizové intervence

Požadavky

Studující během semestru prostudují povinnou a doporučenou literaturu. Individuální konzultace budou probíhat dle dohody během přednášek, v konzultačních hodinách nebo prostřednictvím elektronické pošty.Podmínky pro úspěšné absolvování: Zpracování stati v rozsahu 5 normostran na vybrané téma dle jednotlivých okruhů přednášek (termín odevzdání: do 9. týdne semestru). Každý student si téma vybere a jeho znění oznámí vyučujícímu do 14 dní e-mailem. Literatura, z níž bude studující čerpat, bude v minimálním rozsahu 3 tituly z okruhu literatury základní a 1 titul z okruhu literatury doporučené. Základním kritériem při posuzování kvality stati bude prokázání schopnosti práce s odborným textem, s akcentem na vhodné propojování tezí jednotlivých autorů do uceleného logického. Odevzdané korespondenční úkoly vyučující zkontroluje a sdělí individuálně případné nedostatky nebo náměty k přepracování prostřednictvím elektronické pošty ve stanovených termínech. V rámci konzultací (osobních, elektronických) může student využít čas pro řešení nejasností při zpracovávání úkolů. Úspěšné složení je podmínkou k zapsání na zkoušku.

Garant

PhDr. Věra JUŘÍČKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr FABIÁN