Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální problémy sociální politiky (USES / EB053)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USES / EB053 - Aktuální problémy sociální politiky, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Riziková společnost, nová sociální rizika. Vize trvale udržitelného rozvoje.2. Lidská solidarita a morální rozměr, sociální marketing.3. Problém veřejného blaha, společenské prospěšnosti a solidarity.4. Počátky filantropie, instituce filantropie v ČR/SR i ve světě.5. Vize a fenomén sociálního podnikání.6. Aktuální trendy v sociální politice, nová sociálně politická témata.7. Společenská odpovědnost firem, mezinárodní iniciativy, význam, základní východiska a definice.8. Společenská odpovědnost firem ve světě a v České/Slovenské republice.9. Pilíře společenské odpovědnosti firem, metodika zavádění principů odpovědnosti, aktivity organizací, úloha sociálních partnerů.10. Sociální politika a služby pro specifické skupiny obyvatel. Sociální integrace v regionálním, národním a evropském kontextu.11. Kvalita a jakost v sociálních službách a státní správě v kontextu individuálních potřeb příjemců sociální pomoci.12. Komparace sociálních služeb v ČR/SR a v zemích EU.13. Programy sociálního začleňování, stabilita a perspektiva sociálních služeb, nové trendy v sociální práci. Příklady dobré praxe.

Získané způsobilosti

Výstupy z učení:Odborné znalosti: Student umí vysvětlit a aplikovat znalosti z oblasti sociální politiky zaměřené na nové poznatky z oblasti etické a sociální dimenze. Odborné dovednosti: Student se dovede orientovat v nových oblastech sociální politiky a nových přístupech k financování.Obecná způsobilost: Rozumí znalostem nabytým v rámci výuky a dokáže je aplikovat v dalšího studiu i v pracovním životě.Kompetence: Student bude schopen definovat potřeby zainteresovaných stran v oblasti rozvoje společnosti se zaměřením na celkovou kvalitu života.

Garant

Doc. PhDr. Helena KOLIBOVÁ, CSc.

Vyučující

Doc. PhDr. Helena KOLIBOVÁ, CSc.Doc. PhDr. Helena KOLIBOVÁ, CSc.