Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management (USES / EB055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USES / EB055 - Projektový management, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu: vymezení cíle a obsahu předmětu, seznámení s literaturou a prameny, vymezení některých pojmů a souvislostí.2. Metodologie řízení a hodnocení projektů.3. SWOT analýza modelového projektu.4. Principy uplatnění procesního přístupu k řízení projektu ve všech fázích realizace.5. Měření kvality a výkonnosti jednotlivých procesů, principy zdokonalování procesů při řízení projektu ve všech fázích realizace.6. Komparace a celkové hodnocení mezinárodních veřejných programů jako nástrojů veřejných politik v zemích střední Evropy.7. Komparace a celkové hodnocení národních veřejných programů v zemích střední Evropy.8. Mezinárodní vědecko-výzkumné projekty, komparace v zemích střední Evropy.9. Zavedení projektového řízení v rámci organizačních struktur.10. Metody a postupy využívané v řízení.11. Moderní ICT a aplikační podpora pro řízení projektů a procesů, komparace distribuovaných prostředků poskytovaných v rámci globálních sítí.12. Příklady dobré praxe.

Získané způsobilosti

Výstupy z učení: Odborné znalosti: Student po absolvování předmětu Projektový management dokáže popsat základní fáze životního cyklu projektu z hlediska teoretického jako i praktického. Porozumí systému financování projektů z úrovně struktur evropské unie, přes financování na úrovni státu až po principy a pravidla, která je nutno dodržovat při čerpání finančních prostředků přímo u žadatele projektu. Absolvent předmětu dokáže prakticky participovat na přípravě projektů.Odborné dovednosti: Student po absolvování předmětu dokáže prakticky participovat na přípravě projektu v soukromých jako i veřejnými organizacemi. Dokáže vyhledat informace potřebné pro tvorbu projektu, které publikuje vyzyvatel projektu. Přímo dokáže vytvořit projekt a naplnit jeho jednotlivé povinné kapitoly, jako je žádost o poskytnutí finančních prostředků, popis projektu a jeho rozpočet. Kromě teoretické přípravy projektu absolvent předmětu Projektový management má schopnost vytvořit rozpočet projektu, vypracovat personální matici, vytvořit podklady pro tvorbu studie proveditelnosti, dokáže aplikovat analytické metody jako je analýza SWOT a Metodu ABC, které jsou součástí plánovací fáze projektu.Obecná způsobilost (kompetence): Student v rámci předmětu Projektový management aktivně pracuje s internetem, oficiálního dokumenty, žádostmi, využívá výpočetní techniku a software jako MS Word a MS Excell. Seznámí se s počítačovou podporou, v níž se reálně podávají žádosti ITMS a tyto su součástí oficiálních stránek ministerstev, jako poskytovatelů nenávratných finančních prostředků a hodnotitelů projektů.

Garant

Doc. Ing. Anna ČEPELOVÁ, PhD.

Vyučující

Doc. Ing. Anna ČEPELOVÁ, PhD.