Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnostní politika ve střední Evropě (USES / EB057)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USES / EB057 - Bezpečnostní politika ve střední Evropě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bezpečnost. Bezpečnostní terminologie.2. Bezpečnostní politika.3. Bezpečnostní strategie. Bezpečnostní systém.4. Charakteristika zemí střední Evropy z pohledu bezpečnostní politiky. (2 přednášky)5. Bezpečnostní hrozby střední Evropy.6. Mezinárodní organizace pro zajišťování mezinárodní bezpečnosti.7. Maastrichská smlouva a 2. pilíř EU.8. Aktéři a nástroje společné zahraniční a bezpečnostní politiky.9. Bezpečnostní politika ČR a bezpečnostní strategie ČR.10. Bezpečnostní politika SR a bezpečnostní strategie SR.11. Strategické bezpečnostní dokumenty.

Získané způsobilosti

Výstupy: Studenti prokážou znalost pojmů a problémů z oblasti bezpečnosti, také znalost pracovišť a institucí zabývajících se bezpečností v ČR, v SR a ve střední Evropě. Taktéž umějí vysvětlit vnímání bezpečnosti a rozumí různým přístupům chápání bezpečnosti. Dokáží se orientovat v dokumentech souvisejících s bezpečností.

Garant

Ing. Katarína JELŠOVSKÁ, PhD.

Vyučující

Ing. Katarína JELŠOVSKÁ, PhD.