Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do projektového řízení (USES / EP179)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USES / EP179 - Úvod do projektového řízení, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy a principy projektového řízení2. Charakteristiky a typologie projektů, dokumentace3. Organizace a koordinace projektu, role a řídící struktury projektů4. Projektové cíle a cílové skupiny5. Plánování činností a zdrojů projektu, optimalizace zdrojů, využití aplikací6. Řízení a rozhodování, základní pojmy7. Řízení finančních prostředků, rozpočtování a řízení nákladů, financování projektu a řízení investic8. Řízení rizik a změn9. Vedení lidí a projektových týmů, kultura projektů10. Horizontální témata, výstupy projektu, monitorovací indikátory11. Administrace projektu, sledování a kontrola průběhu projektu, monitorovací zprávy, ukončení projektu, audit, povinné přílohy projektu12. Postupy při zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb a stavebních prací z prostředků finanční podpory

Získané způsobilosti

Student získá základní teoretické znalosti z daného oboru a také z oblasti využívání počítačových aplikací pro řízení projektů, dokáže získané znalosti a dovednosti využít v uživatelské praxi.

Literatura

MILTON, D. ROSENAU. Řízení projektů. Computer Press, Brno, 2007. DVOŘÁK D. Řízení projektů. Computer Press, Brno, 2008. TAYLOR Y. Začínáme řídit projekty. Computer Press, Brno, 2007. DOLANSKÝ, V., MĚKOTA, V., NĚMEC, V. Projektový management: 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 1996. ISBN 80-7169-285-5.

Požadavky

Tvorba a obhajoba projektu. Evaluace formou písemného testu v prostředí e-learningového kurzu k ověření teoretických a praktických znalostí dané problematiky.

Garant

PhDr. Václav KULHAVÝ, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Václav KULHAVÝ, Ph.D.PhDr. Václav KULHAVÝ, Ph.D.