Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strukturální fondy EU (USES / V0134)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USES / V0134 - Strukturální fondy EU, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky strukturálních fondů - obecná charakteristika, přehled a rozbor základních informačních bází, literatury a dalších informačních zdrojů2. Dominantní mezníky evropských integračních procesů3. Hlavní vývojové etapy regionální politiky Evropské unie4. Aktuální regionální politika EU - Nařízení Rady ES č,. 1260/1999 o obecných ustanoveních o strukturálních fondech5. Navazující legislativní rámec EU - Nařízení Rady EU, aplikace strukturálních fondů v zemích EU6. Regionální politika v České republice a předvstupní pomoc EU7. Národní rozvojový plán České republiky8. Společný regionální operační program České republiky a jeho dodatek, další programy9. Programy rozvoje krajů České republiky10. Projektový cyklus - struktura a řízení11. Příprava a řízení projektů I.12. Příprava a řízení projektů II.

Získané způsobilosti

Student získá základní teoretické znalosti z daného oboru a také z oblasti využívání počítačových aplikací pro práci v dotačních programech EU, dokáže získané znalosti a dovednosti využít v uživatelské praxi.

Literatura

Národní rozvojový plán ČR 2004 - 2006. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2004. PAJAS, P. a ROSSITER, T. O Evropské unii. Praha: Ministerstvo zahraničních věcí ČR, 2000. POTLUKA, O. a kol. Průvodce strukturálními fondy EU. Praha: IREAS, 2003. WOKOUN R. a kol. Příprava České republiky na využívání strukturálních fondů. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 1998. LUKÁŠ, Z. Regionální a strukturální politika EU. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2000. www.mmr.cz. FIALA, P. a PITROVÁ, M. Evropská unie. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, 2003. VILAMOVÁ, Š. Jak získat finanční zdroje Evropské unie. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0828-0.TOMAN, P. Projektová řízení. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2000. VRBSKÁ, D. a kol. Slovníček vybraných pojmů politiky soudržnosti EU. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2000. WOKOUN, R. , LUKÁŠ. Z. a KOUŘILOVÁ, J. Výkladový slovník regionální a strukturální politiky Evropské unie. Praha: IFEC, 2002.

Požadavky

Na základě výkladu a studia doporučené literatury zpracovat test vztahující se k problematice strukturálních fondů.

Garant

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.Ing. Lucie KAMRÁDOVÁ