Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy sociologie (UVSRP / 00005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / 00005 - Základy sociologie, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociologie jako vědecká disciplína2. Vybrané teorie a osobnosti z "klasické" sociologie3. Moderní sociologické směry4. Společnost a její systém5. Jedinec ve skupině a teorie skupin6. Sociální změny a procesy7. Sociální interakce a komunikace v běžném životě8. Normy, deviace a sociální patologie9. Kultura v životě jedince i společnosti10. Vybrané aplikované sociologické disciplíny

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se posluchač bude orientovat v základních sociologických kategoriích a pojmech, bude schopen sociologického pohledu na společnost.

Literatura

Machonin, P. Česká společnost a sociologické poznání : (problémy společenské transformace a modernizace od poloviny šedesátých let 20. století do současnosti). Praha : ISV, 2005. ISBN 80-85850-04-4.KELLER, J. Dějiny sociologie. Praha: SLON, 2004. JANDOUREK, J. Úvod do sociologie. Praha: Portál, 2003.

Požadavky

Pro absolvování předmětu je nutné zpracovat a prezentovat referát na zvolené téma.

Garant

Mgr. Jana ŽÁČKOVÁ, PhD.