Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia VSRP (UVSRP / 0K068)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / 0K068 - Úvod do studia VSRP, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Odborný styl a jeho zvláštnosti2. Základní typy odborných textů (1. část)3. Základní typy odborných textů (2. část)4. Způsoby práce s odborným textem5. Členění odborného textu a jeho hlavní části (1. část)6. Členění odborného textu a jeho hlavní části (1. část)7. Věda a její členění8. Vývoj a současné pojetí vědeckého poznání9. Postup vědeckého poznání a jeho výsledky10. Metody vědeckého poznání (1. část)11. Metody vědeckého poznání (2. část)12. Jazyk vědy

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti a praktické dovednosti z oblasti metodologie společenských věd, které mu umožní efektivně pracovat s odbornými texty rovněž je i sám vytvářet.

Literatura

MEŠKO, D. - KATUŠČÁK, D. - FINDRA, J. Akademická příručka. České, upravené vydání. Martin: Vyd. Osveta, 2006. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Několik zásad pro začátečníky. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005. ČMEJRKOVÁ, S. - DANEŠ, F. - SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Praha: Leda, 1999. ADAMOVÁ, L. - DUDÁK, V. - VENTURA, V. Základy společenských věd III. Filosofie. Etika. Praha: Fortuna, 2004.

Požadavky

Studenti v průběhu vypracovávají dva praktické seminární úkoly (seminární práce), a to tematickou bibliografii (zahrnující různé druhy informačních zdrojů) k vybranému odbornému tématu vycházejícího z obsahu studia oboru a následně anotaci vybrané publikace.

Garant

Mgr. Jiří MAŠATA

Vyučující

Ing. Lucie KAMRÁDOVÁ